Onze zorgboerderij is geschikt voor volwassenen. We begeleiden mensen met geheugenstoornissen, NAH,
lichamelijke-, geestelijke-, en zintuigelijke beperkingen, burn-out of mensen met een psychische hulpvraag. We draaien momenteel maandag tot en met zaterdag. Dagen tellen van 9.30 uur tot 16.00 uur. Op zaterdagen starten we ook 9.30 uur en sluiten we af om 15.00 uur.

Het programma varieert in zijn activiteiten. Enkele onderdelen komen dagelijks terug voor structuur, veiligheid en herkenning. Denk hierbij het gezamenlijk opstarten van de dag met koffie, de warme 3-gangen maaltijd in de middag, het rustmoment na het eten en het afsluiten van de dag om 16.00 uur. De activiteiten worden afgestemd op de mogelijkheden van de cliënten en daarbij de behoeftes en wensen. Maar ook wordt er gekeken naar de seizoenen en de bijzonderheden van de hedendaagse dag.

Deelnemers die zich aanmelden voor dagbesteding op de Henricus Hoeve mogen proefdraaien om te kijken of de dagbesteding aansluit op de wensen en behoefte van de deelnemer. Vervolgens is het mogelijk om via een WMO indicatie te komen, PGB of via een ondernemerschap. We hebben diverse contracten lopen met organisaties als Pluryn, RIBW en ’s Heerenloo.